Welkom bij LockTown!

In de middeleeuwse streek Wabere leeft een vreedzaam volk in diverse dorpjes en steden. Het magische Zwaard van Wabere beschermt de mensen: de bezitter ervan zou zijn tegenstanders altijd kunnen verslaan. Maar de koning stuurt doorlopend soldaten op het gebied af om het zwaard in handen te krijgen. Een alchemist verbergt daarom het zwaard via een serie van uitdagende raadsels. Wanneer deze mystieke puzzelmaker door de soldaten wordt gemarteld en vermoord, besluit het volk te vluchten. Zelfs de grootste stad van Wabere, LockTown, verandert in één nacht in een spookstad. Iedereen die de stadspoort bij de rivier passeert, wordt via een noodkreet opgeroepen om het zwaard terug te vinden. Maar pas op voor de koning, die zijn soldaten overal laat waken…

Wat is LockTown?

LockTown is dé online pc-game voor creatieve puzzelaars en Escape Room-fanaten! Spelers kunnen gratis of betaald puzzelen in het interactieve decor van een spannend verhaal. Tijdens het spel heb je sleutels nodig, die je onder meer kunt verdienen via de puzzels. Er zijn zilveren en gouden sleutels. De zilveren sleutels zijn voor alle spelers. De gouden sleutels bieden de complete beleving en zijn onder meer beschikbaar op de Winkelpagina, voor spelers met een betaald account (premium). De puzzels kunnen alle soorten creativiteit en keuzes van je vergen. Rekenen, taal, audio, video, logisch of onlogisch nadenken. Soms vind je de oplossing zelfs elders op internet.

Je kunt je gratis account gelijk aanmaken door hieronder op 'Registreer direct' te klikken, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst twee puzzels te ontcijferen. Klik daarvoor op 'Start LockTown'.